Wat neem je mee op vakantie?

Dit is natuurlijk erg afhankelijk van hoelang je op vakantie gaat, waar je heen gaat en hoelang de reis naar de vakantiebestemming duurt. De strandmat heeft een lijst samengesteld met spullen die je vooral niet moet vergeten. Lees deze vooral door en bekijk welke spullen jij inderdaad mee moet hebben.

 

Wat neem je volgens de Strandmat mee op vakantie met betrekking tot geldzaken?

Jouw paspoort, je ticket (vlieg-, trein-, bus-, etc..), contant geld (altijd handig), je pinpas, een creditcard wanneer je deze hebt, een visum indien nodig en een rijbewijs als je van plan bent om een scooter/auto te huren. Een telefoonkaart (eventueel al online aanschaffen voorafgaand aan de vakantie) en vergeet niet het kastje waarmee je kunt internetbankieren.

 

Wat neem je volgens de Strandmat mee op vakantie met betrekking tot papierwerk?

Het kan altijd voorkomen dat je spullen kwijt raakt of dat er iets kapot gaat. Het is daarom slim als je van een aantal zaken een kopie meeneemt. Zoals onder andere een kopie van je paspoort/ID-kaart, ticket, verzekeringsbewijs, visum en belangrijke pasjes zoals bijvoorbeeld bankpassen. Ook is het handig om alarmnummers op te schrijven en de noodnummers van je verzekeringsbewijs en bank/creditcard. Eventueel kun je deze zaken voor de zekerheid nog inscannen en op de mail zetten.

 

Wat neem je volgens de Strandmat mee op vakantie als het gaat om praktische voorwerpen?

Natuurlijk een koffer met daarop een label met jouw contactinformatie. En altijd handig, een rugzak. Mocht alles makkelijk in de koffer passen, stop dan alsnog de lege rugzak bij de andere spullen in de koffer. Afhankelijk van wat voor vakantie, kan een taalgids of landkaart handig zijn. Een leesboek is altijd fijn en schrijfmateriaal is altijd makkelijk. Een spel kaarten komt altijd van pas. Ga je met de auto, dan kan reisbestek, afsluitbare plastic zakjes, elastieken, touw, veiligheidsspelden, tyraps en tape er altijd wel bij. Dit kan in sommige gevallen erg goed van pas komen. Een zaklamp, naaisetje, hangslotje, portemonnee, wekker, horloge, zonnebril, verrekijker, duikbril, luchtbed, slaapzak en kussen mogen in dit rijtje niet vergeten worden.

 

Wat neem je volgens de Strandmat mee op vakantie als het gaat om kleding.

Dit is natuurlijk erg persoonsgebonden en daarom moeilijk te zeggen. Maar wat iedereen nodig heeft zijn natuurlijk sokken en ondergoed. Afhankelijk van het weer een jas. Lange broeken, korte broeken, shirts met lange mauwen en T-shirts mogen niet ontbreken. Zwemkleding is altijd handig om mee te nemen. Eventueel slippers, pet of hoed en een zonnebril. Ga je toch naar een wat koudere bestemming dan is het naast het meenemen van o.a. de zwemkleding ook handig om een sjaal, handschoenen en eventueel een muts mee te nemen. Een trui of sweater is altijd lekker en een trainingsbroek of andere makkelijke outfit voor in de avonden als je niet de deur uitgaat. Goede loopschoenen zijn ook erg belangrijk. En voor de fanatiekelingen onder ons kunnen sportspullen niet missen.

 

Wat neem je volgens de Strandmat mee op vakantie als het gaat om elektronica?

Natuurlijk niet te vergeten, jouw mobiele telefoon. Wat wel eens vergeten wordt, maar niet gemist kan worden is natuurlijk de telefoonlader. Ook handig: een muziekboxje, oordopjes en een laptop met toebehoren. Een fotocamera en/of videocamera maakt het nagenieten van je vakantie nog leuker. Vergeet de geheugenkaartjes en opladers niet. Afhankelijk van het land waar je heen gaat op vakantie kan een wereldstekker erg van pas komen. Vaak is deze hier in de winkel velen malen goedkoper dan in dat winkeltje op het treinstation of in het hotel waar je overnacht.

 

Wat neem je volgens de Strandmat mee op vakantie als het gaat om verzorgings- en gezondheidsproducten?

 

Een EHBO kit, watervaste pleisters, een schaartje, desinfecterend middel, verband en gaasjes, naald, tekentang, een pincet. Een tandenborstel en tandpasta, deodorant, shampoo en douchegel, scheermes en scheerschuim, medicijnen en supplementen, pijnstillers, keeltabletten en eventueel wc papier. Bij deze laatste speelt natuurlijk de vakantiebestemming een grote rol in het wel of niet mee moeten nemen. Vergeet niet om ook (bad)handdoeken mee te nemen. Voor de vrouwen (en eventueel sommige mannen): Make up, make up remover, een spiegeltje en maandverband, tampons. Afhankelijk van iemand persoonlijke voorkeur, de bestemming en het geslacht kun je ook nog meenemen: anticonceptiemiddelen, aftershave, malariapillen, anti-reisziektemiddelen, hoogteziektemiddelen, blarenpleisters, talkpoeder, lippenbalsem, wasmiddel, nagelknipper, lenzen en lenzenvloeistof, bril en schoonmaakdoekjes, oog- en oordruppels, flosdraad, anti-muggenspray en eventueel antijeukmiddel. Meer voorkomende verzorgingsproducten die je niet mag vergeten zijn bij een zonnige bestemming zonnebrand en after-sun en gel of andere haarproducten afhankelijk van jouw kapsel.

 

Nu zijn we het meest belangrijk product vergeten. Wat neem je mee op vakantie? Natuurlijk »»» De Strandmat «««!